بهترین دهانشویه

بهترین دهان شویه|دهان شویه گیاهی|انواع دهان شویه|قیمت دهان شویه


بهترین دهان شویه؛دهان شویه یکی از روش هایی است که برای مراقبت و تمیز کردن دهان استفاده می شود. دهانشویه هایی که برای شستشو در دهان استفاده می شوند، از بین رفتن باکتری ها و پلاک های مختلف را تضمین می کنند. دهانشویه بین دندان‌ ها، روی زبان، روی کام، روی گونه‌ های داخلی و در بسیاری از مکان‌ هایی که مسواک به آن‌ها دسترسی ندارد، موثر است. دهانشویه ها همچنین ساختار ضد عفونی کنندگی دارند و در برابر بوی بد دهان و همچنین پاکسازی موثر هستند. برای این منظور می توان از دهان شویه هایی که اثر نفس تازه در دهان ایجاد می کنند نیز استفاده کرد. پس از تمیز کردن با خمیر دندان و مسواک باید دهانشویه ها را ترجیح داد. بنابراین اگر بعد از محصولات مراقبت اولیه دهان استفاده شود، افزایش اثر کشنده آن بر روی باکتری ها و پلاک ها دیده می شود.

دهان شویه مایعی است که می ‌توان دهان را با آن قبل و یا بعد از عمل مسواک زدن شستشو داد.

 دهان شویه اغلب برای خوش طعم و یا خنک کردن دهان مصرف می‌شود. البته دهانشویه فواید بسیار زیادی دارد که از آن جمله می‌توان به خارج کردن ذرات غذای باقیمانده بین دندان‌ها پس از عمل مسواک زدن، پاک کردن پلاک ها از روی دندان‌ها و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف لثه اشاره کرد.

 m/بهترین دهان شویه

برای تهیه ی بهترین دهان شویه با ما در تماس باشید

رعایت بهداشت دهان و دندان یک از مهم ترین کارهایی است که هر انسانس از کودک تا بزرگسال باید برای حفظ سلامتی خود انجام دهد. با عدم رعایت بهداشت در دهان و همچنین دندان مشکلات متعددی برای قسمت های دیگر بدن به وجود می آید.

 

در بازار نیز مواد متفاوتی برای پاکیزگی و حفظ بهداشت دهان و دندان های افراد وجود دارد و خوشبختانه تنوع آن ها بالا است. جدا از خمیر دندان که برای تمیز کردن دندان ها استفاده می شود، از دهان شویه ها هم می توان برای مراقبت بیشتر از دندان ها استفاده نمود. البته دهان شویه ها انواع متنوعی دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

 

انواع دهانشویه های موجود در بازار

دهانشویه ها به دلایل متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند و بر همین اساس هم انواع مختلفی دارند:

دهان شویه های گیاهی-طبیعی

دهان شویه های فلورایدی

دهان شویه های آنتی باکتریال و ضدعفونی کننده

دهان شویه های بهداشتی و زیبایی

بیشتر دهان شویه های موجود بدون نسخه ی به فروش می رسد. اما خیلی بهتر است در استفاده از دهان شویه ها با پزشک خود مشورت نمایید. به علاوه  توصیه می کنیم دهانشویه ها را فقط از داروخانه ها و یا سایت ها و مراکز معتبر تهیه نمایید.

  بیشتر بدانید:ژل حالت دهنده مو زنانه - ژل مو خیس چیست ـ انواع دهان شویه

طریقه و زمان مصرف دهان شویه ها برای افراد

اغلب دستورات لازم برای استفاده از دهان شویه ها روی آن نوشته شده است. طریقه ی مصرف اغلب دهانشویه ها مثل هم می باشد.

اگر برای خوشبو کردن دهان و دندان خود از دهانشویه استفاده می کنید باید بعد از مسواک زدن آن را غرغره کنید. برای دهان شویه های دیگر هم می توانید یک بار پیش از مسواک زدن و هم یک بار بعد از مسواک زدن دهان شویه را غرغره کنید.

قبل از مسواک زدن استفاده از دهان شویه باعث شل شدن  باکتری های بروی دندان می شود در نهایت با مسواک می توان آن ها را به طور کامل از روی دندان زدود. برای غرغره کردن دهان شویه خوب است زمانی بین 1 تا دو دقیقه را صرف کنید.

 

استفاده از دهان شویه ها یک بار در طول روز و آن هم در انتهای شب کافی است. سعی کنید هر شب قبل از خواب از مسواک و نخ دندان، دهان شویه برای پاکیزه کردن دهان از مواد غذایی که در طول روز خورده اید، استفاده کنید. این کار زمان زیادی از شما را تلف نخواهد کرد. هر شب حدود 10 دقیقه زمانذبرای بهداشت دهان و دندان وقت بگذارید.

 

اگر برای موارد ی مثل درمان از دهان شویه ها استفاده می کنید، زمان مصرف آن بعد از خوردن غذا ها می باشد. بعد غرغره کردن دهانشویه سعی کنید که  تا 10 دقیقه از خوردن ویا آشامیدن مواد غذایی بپرهیزید. اغلب درب بطری حاوی دهان شویه پیمانه ای برای ریختن دهان شویه در داخل آن می باشد.

m/بهترین دهان شویه

چگونه از دهان شویه استفاده کنیم؟

ساختار دهانشویه ها ضد عفونی کننده بوده و در انواع الکلی یا غیر الکلی موجود می باشند. به صورت خوراکی مصرف می شود و مدتی در دهان نگهداری می شود. پس از آن تکان داده می شود تا به تمام قسمت های دهان برود و بدون قورت دادن تف شود. از آنجایی که دهانشویه ها حاوی انواع مختلفی از مواد شیمیایی و الکل هستند، نباید آن ها را قورت داد. در غیر این صورت ممکن است باعث اختلالات مختلف معده و مجاری تنفسی یا مسمومیت شود. دهانشویه هایی که بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه بدون بلع در دهان نگهداری می شوند، بلافاصله شسته نمی شوند و مصرف غذا و نوشیدنی بلافاصله پس از استفاده از دهان شویه توصیه نمی شود. به لطف اجزای موجود در دهانشویه ‌ها که در هر زمانی از روز قابل استفاده است، دهانی تمیز و نفس تازه می ‌دهد. آن ها در بخش آرایشی و بهداشتی یا در داروخانه ها فروخته می شوند. خرید دهانشویه در بخش مراقبت های دهان و نظافت شخصی بدون نسخه امکان پذیر است.

 

مزایای دهانشویه چیست؟

استفاده از دهانشویه ها پس از مراقبت های اولیه از دهان و روش های پاکسازی دهان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن توصیه می شود. وجود بقایای مواد غذایی که در جاهایی که مسواک نمی تواند به آن ها برسد باعث پوسیدگی دندان و تشکیل باکتری در دهان می شود. به همین دلیل استفاده از دهانشویه بعد از غذا توصیه می شود و به این ترتیب در برابر بوی بد ناشی از غذا و نوشیدنی نیز عمل می کند. در عین حال در افرادی که از سیگار و الکل استفاده می کنند و یا در مورد مصرف غذاهای حاوی بوهای سنگین مانند سیر، پیاز و سوسیس و کالباس به دهان شویه نیاز است. بهداشت دهان را می توان با دهانشویه هایی که باعث از بین رفتن باکتری ها و پلاک های تشکیل شده در دهان می شود، حفظ کرد.

 

پلاک ها و باکتری های تشکیل شده در دهان می توانند باعث التهاب لثه، ضعیف شدن مینای دندان، پوسیدگی دندان ها، عفونت های مختلفی که ممکن است در دهان و گلو ایجاد شوند، زرد شدن دندان ها و خشکی دهان شوند. به این دلایل و موارد مشابه، دهانشویه های توصیه شده توسط متخصصان از بهداشت دهان و دندان محافظت کرده و از بروز مشکلات مختلف جلوگیری می کند. برخی از دهانشویه ها می توانند اثر تسکین دهنده درد داشته باشند و استفاده از آنها در حین عمل های مختلف دندانپزشکی توصیه می شود. بنابراین، بهداشت دهان و دندان قبل از عمل حاصل می شود و از خشکی دهان که ممکن است در طول فرآیند درمان ایجاد شود، جلوگیری می شود. فلوراید یکی از اجزای دهانشویه ها است که اثر تقویتی روی مینای دندان دارد. با استفاده از دهانشویه، محافظت موثری در برابر آسیب هایی که اسیدهای مختلف، باکتری ها، پلاک ها و سایر میکروارگانیسم ها می توانند به دهان وارد کنند و در برابر شرایطی مانند پوسیدگی دندان ایجاد می شود.

 

موارد حساسی که نباید بدون توصیه پزشک از دهانشویه ها استفاده کرد:

-دهان شویه های حاوی الکل شدید می توانند با تبخیر و تأثیر بر غدد بزاقی باعث خشکی دهان شوند. ویژگی محافظتی لایه که پوشش دهان (مخاط دهان) نیز نامیده می شود، ممکن است از بین برود و به سطحی حساس تر و مستعد آسیب تبدیل شود.

 

-برخی از دهانشویه های حاوی اسید می توانند باعث زخم و لایه برداری لثه های حساس شوند. ساختار اسیدی آن همچنین می تواند اثر سایشی روی مینای دندان داشته باشد و باعث ضعیف شدن آن شود. این بدان معنی است که تشکیل پوسیدگی آغاز می شود.

 

-برخی از دهانشویه ها می توانند باعث از بین رفتن چشایی و تغییر رنگ قهوه ای مایل به زرد روی دندان ها شوند.

 

-همچنین اطلاعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین که به ویژه در طول درمان های لثه توصیه می شود، باعث ایجاد جرم می شود.

 

-افرادی که از دهانشویه ها استفاده می کنند ممکن است به برخی از مواد تشکیل دهنده آن ها واکنش های آلرژیک نشان دهند، حتی تحت کنترل دندانپزشک. این آلرژی معمولاً با درد، سوزش دهان، زخم در دهان یا احساس ناراحتی ظاهر می شود. در چنین مواردی یا با مشورت دندانپزشک استفاده از دهانشویه قطع می شود و یا می توان از دهانشویه با محتوای متفاوت استفاده کرد. (به خصوص در افراد حساس با ساختار آلرژیک).

 

بنابراین، اگر پزشک شما غیر از این را توصیه نمی کند، بهتر است دهانشویه های غیر الکلی را انتخاب کنید.

 

در استفاده از دهانشویه به چه نکاتی باید توجه کرد؟

اول از همه توصیه ما این است که تحت نظر دندانپزشک استفاده شوند. با توجه به اسید و الکل موجود در آن ها در صورت مصرف زیاد و نادرست می توانند مشکلاتی را در دهان ایجاد کنند که در بالا ذکر کردم. بنابراین استفاده صحیح از دهان شویه ها بسیار مهم است.

-استفاده باید با توجه به عامل هدف گذاری شود. انواع و محتویات دهانشویه های ضد پوسیدگی دندان، زخم های دهان و بوی بد دهان وجود دارد.

 

-دهانشویه ها را می توان یک یا دو بار در روز استفاده کرد. در حین استفاده، دهانشویه باید داخل دهان برده شود و پس از غرغره از دهان خارج شود.

 

-دهانشویه ها را هرگز نباید قورت داد.

 

-از آنجایی که برخی از دهانشویه ها می توانند با خمیردندان ها تداخل داشته باشند و اثرات مثبت یکدیگر را کاهش دهند، استفاده از آن ها در فاصله زمانی معینی قبل یا بعد از خمیردندان مناسب خواهد بود.

 

-تعداد دفعات استفاده از دهانشویه ها ممکن است از برندی به برند دیگر متفاوت باشد. استفاده از برخی دهانشویه ها یک یا دو بار در روز ممکن است متفاوت باشد.

 

بیشتر بدانید :دهان شویه برای عفونت لثه - خمیر دندان کودک - دهانشویه گیاهی برای بوی بد دهان -  انواع دهان شویه-ژل حالت دهنده مو زنانه

دهانشویه های حاوی کلرکسیدین؛

  1. در سنین زیر 18 سال استفاده نمی شود
  2. نباید به مادر که به نوزاد خو شیر میدهد داده شود.
  3. برای مادران باردار توصیه نمی شود
  4. به دلیل داشتن الکل در دهانی که درای زخم است نباید از آن استفاده کرد چون محرک می باشد.
  5. استفاده از آن حداکثر 1-2 هفته مناسب است.
  6. ممکن است در بیمارانی که تحت درمان های سرطان خاصی هستند توصیه شود. با این حال، این باید مطابق با توصیه پزشک باشد.

 

اگر از دهانشویه استفاده کنم جایگزین مسواک زدن می شود؟

مراقبت از دهان، مسواک زدن، نخ دندان و مسواک های رابط و حتی اسکرابرهای زبان که امروزه استفاده از آن ها بسیار توصیه می شود، عواملی هستند که تمیز کردن مکانیکی را تشکیل می دهند که مهمترین چیز است. خمیرها، دهانشویه ها به تمیزی مکانیکی کمک می کنند. بنابراین هیچ یک از آن ها نمی تواند جایگزین آن ها شود. مراقبت از دهان هرگز با استفاده از دهانشویه به تنهایی امکان پذیر نیست.

 

مراقبت از دهان برای سلامت کلی ما اهمیت زیادی دارد. روال های روزانه مراقبت از دهان (مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، مسواک های رابط، خراش های زبان) باید به طور منظم انجام شود، دندان های خود را دو بار در روز مسواک بزنند و آن را به یک عادت تبدیل کنند.

 

جنبه مثبت زیادی برای افرادی که عادات به بهداشت دهان و دندان کافی دارند که علاوه بر آن از دهانشویه استفاده کنند وجود دارد. در صورت لزوم می توان از دهانشویه های مناسب با توجه به علت مشکل پریودنتال و نه برای مدت طولانی با توصیه دندانپزشک استفاده کرد.

 


تهران – خیابان استاد نجات الهی – خیابان شهید صارمی شرقی – شماره ۳۵ – طبقه اول

ارتباط با داروسازی دکتر جهانگیر در واتساپ
Close and go back to page